Montažni bazeni Remax

 

Poljubne velikosti in oblike ter cenovna dostopnost

Montažni bazeni so lahko postavljeni v enem dnevu. So precej ugodna in hitro izvedljiva rešitev napram vgrajenim zidanim ali betonskim bazenom. Vseeno pa pomenijo kvalitetnejšo in trajnejšo rešitev v primerjavi z drugimi samostoječimi bazeni v prosti prodaji. Take bazene se lahko servisira, enostavno vzdržuje, po potrebi menjuje posamezne dele opreme (šobe, skimer, cevi, črpalke, oblogo,...) in predvsem enostavno in ugodno menja bazensko PVC oblogo (folijo).

Oblike montažnih bazenov

Velikosti in oblike so lahko poljubne, izbirati je možno med okroglo ali ovalno obliko. Vgradimo jih lahko v tla ali postavimo samostoječe na teraso. Pomembna je le ravna in utrjena podlaga, najbolje armirano betonska plošča. Velikosti so lahko poljubne, od premera 3m do 12m oz ovalni do velikosti 12 x 6m. Običajne globine so 120 in 150cm. Debelina standardne nearmirane PVC obloge za vložke je 0,6 ali 0,8mm, lahko se odločite za varjenje po meri na licu mesta - z debelejšo, armirano folijo 1,5 do 2 mm (Elbtal ali Alkorplan), ki ima daljšo življenjsko dobo, je močnejša in odpornejša na poškodbe ali UV.

Zakaj okrogli ali ovalni?

Montažni bazeni so sestavljeni iz kovinskega oboda, ki nosi vložek ter večino teže vode. Kot pas okrog vrečke napolnjene z vodo. Bazenske PVC obloge (vložki) so prehdodno izdelani po naročilu v tovarni s posebnim postopkom imenovanim visokofrekvenčno varjenje. Tak vložek je dobavljen v enem kosu in obešen na kovinski obod.

Okrogli lahko samostojno stojijo na utrjeni in vodoravni površini, brez posebne opore. Lahko so postavljeni na utrjena tla, delno vkopani ali popolnoma vkopani v tla. Če so vkopani tla, je potrebno jamo pripraviti po naših navodilih, ki jih prejmete ob naročilu bazena.

Ovalni bazeni se postavijo podobno kot okrogli bazeni, vendar zahtevajo dodatno stransko oporno konstrukcijo na daljših stranicah. To so običajno armirani zidovi, ki držijo ovalno obliko bazena. tudi takšni so lahko delno ali v celoti vgrajeni v tla, na pripravljeno vodoravno podlago, ojačano z armaturo.

 

Postopek montaže

Najprej se postavi obod iz pocinkane pločevine in oblikuje krog oz. oval. Nato v obod izvrtamo luknje in odprtine za vgradne dele opreme in tla obložimo z zaščitnim filcem, ki preprečuje predrtje vložka bazenske školjke z opremo (skimerji, šobe, talni odtoki, luči, protitok,..).

V notranjost oboda namestimo PVC oblogo (vložek), ki je seveda lahko v različnih barvnih izvedbah. Robove zaključimo s posebno oblikovanim PVC profilom, ki zagotavlja dober oprijem PVC obloge. 

Bazen nekoliko napolnimo z vodo, da poravnamo stene in izgladimo morebitne gube na tleh. Nato lahko izrežemo odprtine za vgradno opremo ter jo zatesnimo. Preostane nam ocevitev in izdelava strojnice (filtracijskega sklopa idr.) ter zagon bazena.

 

Montažni bazeni so cenovno najugodnejši, za postavitev ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja, oblike in velikosti so prilagodljive, postavitev bazenov pa je hitra in dokaj enostavna. Kljub temu pa omogočajo vgradnjo vse dodatne opreme kot vsi ostali bazeni (masaža, protitok, luči,...). Garancijska doba za montažne bazene je do 5 let.

Oprema za montažne bazene

Svoj obstoječi bazen vam lahko obnovimo zelo enostavno in ugodno.

Zamenjamo bazenski vložek oz. bazensko PVC oblogo, tesnila vgradnih elementov, zaščitni filc in PVC rob montažnih bazenov. Vso opremo vam zagotovimo mi, če pa se odločite za lasten servis, vam omogočamo nakup vse opreme za montažne bazene v našem prodajnem salonu.

 

PVC bazenski rob za montažne bazene

 

Vgradni elementi za montažne bazene

 

Strojnica montažnega bazena - filter kit

Cene montažnih bazenov so odvisne od velikosti in vgrajene opreme, zato vas vabimo, da pošljete povpraševanje na [email protected] ali nas pokličete na 02/300 00 70. Vso opremo za montažne bazene lahko tudi kupite v našem salonu in si izdelate bazen sami.

Svetujemo vam lahko po telefonu 02/300 00 70 ali pošljete povpraševanje na [email protected].