Objavil(-a) remax / Uncategorized / 0 Komentarjev

Priprava bazena na prezimovanje

Po končani kopalni sezoni je pomembno, da bazen dodobra pripravimo na nizke temperature, katerim v zimskem času ne moremo ubežati.

Najbolj optimalni čas za pripravo bazena na prezimovanje je, ko se temperatura vode v bazenu giblje med 4 in 7°C, vsekakor pa pred prvo zmrzaljo, ki že lahko poškoduje vitalne dele bazena.

Čiščenje bazena

Iz bazenske vode odstranite vso umazanijo ( mrčes, listje, … ), za čiščenje bazenskega dna lahko uporabite tudi bazenski sesalec. Očistite tudi filter s funkcijo »PRANJE FILTRA«.

Nivo vode v bazenu spustite tako nizko, da bo segala pod povratne usmernike vode. Pozorni bodite tudi na vodno razsvetljavo, v kolikor jo imate nameščeno, da voda ne sega do njihove polovice.

Kakor temeljito bo vaše čiščenje opravljeno jeseni, tako bo tudi lažja priprava, na novo kopalno sezono, spomladi.

Priprava strojnice bazena

V strojnici iz električnega toka odklopite črpalko in filter. Nato iz cevi, filtra in črpalke izpustite vso vodo, saj lahko v primeru zmrzali pride do resnih poškodb. Pri praznjenju cevi si lahko pomagamo z gumijastimi čepi za tesnjenje, s katerimi zatesnimo cev ter nato cev izpraznimo, z njimi pa tudi preprečimo, da bi voda narastla in odtekala v strojnico.

Priprava vode

Z uporabo sredstva PuriPool Super  je ob koncu sezone bazenska voda zaščitena pred algami in ostalimi oblogami. Prav tako pa si s pomočjo tega sredstva olajšamo spomladansko čiščenje bazena. Uporablja se za prezimovanje zunanjih bazenov in s patentirano formulo zavira rast alg in preprečuje kopičenje oblog.

Da pozimi v bazenu ne bi prišlo do mehanskih poškodb je priporočljiva uporaba kompenzatorjev ledu . Gre za meter dolgo plastično posodo z zrakom v zgornjem in peskom v spodnjem delu. Bistvo kompenzatorjev ledu je, da uravnavajo pritisk ledu v bazenu, da ta ne bi premočno pritiskal na stene in jih tako poškodoval. Kompenzatorji naj ležijo diagonalno po površini ali pa ob dveh stranicah bazena.

Kritje bazena z zimskim pregrinjalom

Kritje za bazen je namenjeno zaščiti bazenov izven poletne in kopalne sezone . Pokrivala so izdelana iz kvalitetnega armiranega PVC materiala. Da bi preprečili morebitne padce v bazen, je potrebno pregrinjalo dodobra napeti. Pregrinjalo bazen zaščiti pred zunanjim onesnaževanjem, z drobnimi odprtinami pa deževnici dopušča, da prehaja vanj. Prav tako preprečuje nastanek alg in mulja.

Potrebujete našo pomoč?

V kolikor menite, da bi ob pripravi bazena na zimo potrebovali pomoč naših strokovnjakov, smo Vam za naročila na voljo, od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, na telefonski številki 02/30 000 70 ali na elektronskem naslovu [email protected]. Veselimo se, da Vam bomo lahko pomagali in se že vnaprej zahvaljujemo za Vaše zaupanje!

Prijeten skok v zimske mesece,

Ekipa Remax