Objavil(-a) Jaka Cebe / NoviceUncategorized / / 0 Komentarjev

Pripravite bazen na zimo

Zakaj je potrebno pripraviti bazen na zimo

S pripravo bazena na prezimovanje zaščitimo bazen pred poškodbami zmrzali, zaščitimo ga pred umazanijo in podaljšamo njegovo življenjsko dobo. Prav tako si olajšamo ponovni zagon bazena ob začetku nove kopalne sezone. 

Najbolje je, da se postopka prezimovanja bazena lotimo v drugi polovici oktobra ali v začetku novembra, oziroma, ko se temperatura vode giblje med 4 in 7°C. Zmrzal lahko trajno in vitalno poškoduje bazensko školjko, vgradne dele, cevi in filtracijo. S pravilno pripravo se izognemo tudi zeleni vodi in različnim oblogam. V primeru, da ste se odločili pustiti bazen v zimskem času vsaj delno napolnjen z vodo, vam priporočamo, da se držite spodaj opisanih korakov in uporabljate sledeče izdelke za prezimovanje:

a.) sredstvo za prezimovanje BAYROL PURIPOOL

Sredstvo za prezimovanje bazena Puripool

b.) kompenzatorje ledu

c.) zimsko zaščitno pregrinjalo

č.) zaščitne čepe za šobe in skimerje

d.) natančna navodila z pravilno prezimovanje.

 

Priprava bazena po korakih:

  1. korak: uravnajte vrednost pH in dezinfektorja
  2. korak: filter očistite s funkcijo “pranje filtra”
  3. korak: nivo vode znižajte pod nivo povratnih usmernikov in luči.
  4. korak: vodi dodajte sredstvo za prezimovanje BAYROL PURIPOOL in vključite filtrsko črpalko, da sredstvo enakomerno razporedi po bazenu. S tem bo ob koncu sezone bazenska voda zaščitena pred algami in ostalimi oblogami. Prav tako pa si s pomočjo tega sredstva olajšamo spomladansko čiščenje bazena. Uporablja se za prezimovanje zunanjih bazenov in s patentirano formulo zavira rast alg in preprečuje kopičenje oblog.
  5. korak: iz cevi, filtra in črpalke izpustite vso vodo
  6. korak: v bazen vstavimo kompenzatorje ledu, da led ne bi poškodoval sten.
  7. korak: bazen pokrijemo z zimskim pregrinjalom. To ščiti bazen pred zunanjim onesnaževanjem, padci v bazen, z drobnimi odprtinami pa deževnici dopušča, da prehaja vanj. Prav tako preprečuje nastanek alg in mulja.

 

Naročite storitev prezimovanja pri nas!

V kolikor menite, da bi ob pripravi bazena na zimo potrebovali pomoč naših strokovnjakov, smo vam za naročila na voljo, od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, na telefonski številki 02/30 000 70 ali na elektronskem naslovu [email protected]. Veselimo se, da vam bomo lahko pomagali in se že vnaprej zahvaljujemo za vaše zaupanje!