Elegantna oblika, hitra vgradnja in dolga življenjska doba bazena

Bazenov ni nujno potrebno graditi ali zidati in oblagati s keramiko ali vinilnimi in drugimi oblogami. Lahko se odločite za kompozitni kalup, ki se dostavi v enem kosu in vgradi v tla.

Kompozitni bazeni so enodelne enote, izdelani iz steklenih in drugih vlaken na osnovi kompozita. Gre za vnaprej izdelane oblike ali kalupe v nadzorovanem okolju tovarne. Bazeni se dostavijo na končno mesto v stanju, ki je pripravljeno za namestitev, pred zasutjem se jih ocevi in poveže z bazensko tehniko v strojnici in omogočajo najhitrejši čas namestitve v primerjavi z vsemi drugimi vrstami bazenov.

Kompozitni so običajno izdelani iz 3-4 slojev, ki vključujejo:
- Gel plašč
- Vinil ester
- Tkana tkanina iz steklenih vlaken
- Poliestrska smola ali epoksi smola
- Tesnilni plašč
Nekateri proizvajalci bazenov iz steklenih vlaken uvajajo inovativno proizvodnjo, da bi odstopali od tradicionalnega postopka izdelave tako, da sestavine v sendviču nanesejo na nekatere kompozitne materiale z večjo trdnostjo, da ojačajo končni izdelek.

Hitra dejstva

Namestitve kompozitnih bazenov imajo visoke cene zaradi visokih stroškov lupine.
Različni proizvajalci za krepitev svojih bazenov uporabljajo različne sestavine za izdelavo lupine.
Vsi gel premazi so ustvarjeni drugače. Tudi načini nanašanja gel premaza se lahko razlikujejo.
Postopek namestitve steklenih vlaken je najhitrejši med vsemi razredi bazenov.
Večina proizvajalcev bazenov iz steklenih vlaken za svoje izdelke daje doživljenjska jamstva.

Ancona Style

Ancona Style je prestižna “stilska” izbira.

Odlikuje ga brezčasni dizajn in najboljša plavalna izkušnja po celotni dolžini bazena. Kompozitni skimerski bazen je narejen iz epoksi akrilata, poliestrske osnove ter stekleno-vlaknene armature. Stopnišče s petimi profiliranimi stopnicami na vsaki strani omogoča enostaven vstop v bazen in zavzema najmanj prostora. Školjka je obložena z 2cm izolacijo sten in 30cm izolacijo na tleh. Stene imajo 6 ° naklon, rob za roleto z integriranim jeklenim 3-stranskim okvirjem, protizdrsne nastope stopnic,… Školjko lahko nadgradimo z roleto, protitokom, masažami,…
Dolžine: 550, 650, 800, 1000cm
Širine: 370cm
Globine: 150cm

poliestrski kompozitni bazen ancona

Modena Style

Eleganca jasne oblike.

Modena je utelešenje preprostosti in naravnosti. Omogoča pokrivanje z roleto, katere pokrov jaška omogoča teraso za sončenje in tako predstavlja najsodobnejši sistem bazenov, ki vas bo navdihnil. Na stopnišče se lahko po želji vgradijo protitok in masažne šobe z držali. Vgradni deli so že vključeni s školjko, bazaltne bazenske obrobe so že vključene v dobavo. Nenazadnje sodobna LED tehnologija pričara eleganten ambient za blag poletni večer.
Dolžine: 725, 775, 825, 875, 975, 1075, 1175cm
Širine: 320cm
globine: 150cm

kompozitni kalupni poliestrski bazen modena

Twin S Extra

Vgradni bazen vrhunske kakovosti

Školjka bazena je izdelana iz umetnih mas, ojačanih s steklenimi vlakni. Ima izolirano dno bazena iz toge poliuretanske pene s prevleko iz kompozita umetnih mas in steklenih vlaken. V stenah in na nosilnem robu rolete je bazen ojačan z jekleno konstrukcijo. Stopnišče s petimi profiliranimi stopnicami na vsaki strani omogoča enostaven vstop v bazen. Območje lagune in klopi med stopnicami ponujajo številne možnosti za sprostitev na različnih globinah.

Laguna na nasprotni strani stopnic se lahko uporablja kot klop ali jašek za bazensko roleto.

Mere:
TWIN S XTRA 800: 8,00 x 3,20 x 1,50 m
TWIN S XTRA 900: 9,00 x 3,20 x 1,50 m

Twin S Lounge

Enodelni bazen iz epoksi akrilata

Dvostransko 5-stopenjsko stopnišče s prostorno stopnico v sredini, možnostjo vgradnje protitočne plavalne naprave in masažnih šob, školjka s 6 ° naklonom stene, rob za roleto z integriranim jeklenim okvirjem. Školjka s 3 cm izolacijo na dnu in profili v stranskih stenah.

Mere:

TWIN “S” 750 LOUNGE: 7,50 x 3,20 x 1,50 m
TWIN “S” 850 LOUNGE: 8,50 x 3,20 x 1,50 m

Twin S

Enodelni bazen iz epoksi akrilata

Dvostransko 5-stopenjsko stopnišče s prostorno sedežno/ležalno stopnico v sredini, možnostjo vgradnje protitočne plavalne naprave in masažnih šob, školjka s 6 ° naklonom stene, rob za roleto z integriranim jeklenim okvirjem. Školjka s 3 cm izolacijo na dnu in profili v stranskih stenah.

Mere:
TWIN “S” 700: 7,00 x 3,20 x 1,50 m
TWIN “S” 800: 8,00 x 3,20 x 1,50 m
TWIN “S” 745: 7,45 x 3,70 x 1,50 m
TWIN “S” 845: 8,45 x 3,70 x 1,50 m
TWIN “S” 945: 9,45 x 3,70 x 1,50 m

Twin

Enodelni bazen iz epoksi akrilata

Dvostransko 4-stopenjsko stopnišče s prostornim kopališčem v sredini, možnostjo vgradnje protitočne plavalne naprave in masažnih šob, školjka s 6 ° naklonom stene, rob za roleto z integriranim jeklenim okvirjem. Školjka s 3 cm izolacijo na dnu in profili v stranskih stenah.

Mere:
TWIN 700: 7,00 x 3,20 x 1,50 m
TWIN 800: 8,00 x 3,20 x 1,50 m
TWIN 745: 7,45 x 3,70 x 1,50 m
TWIN 845: 8,45 x 3,70 x 1,50 m
TWIN 945: 9,45 x 3,70 x 1,50 m

Marina

Vgradni bazen iz epoksi akrilata.

Enostransko 4-stopenjsko stopnišče z nedrsečo profilirano površino v kotu omogoča najdaljšo plavalno dolžino.  Varnostni rob rolete je ojačan z jekleno podkonstrukcijo. Školjka ima 3 cm izolacijo na dnu in profili na stranskih stenah. Možnostjo vgradnje protitočne plavalne naprave in masažnih šob.

Mere:
MARINA 600: 6,00 x 3,20 x 1,40 m
MARINA 900: 9,00 x 3,20 x 1,40 m

Prednosti kompozitnih bazenov

 • Nizki stroški vzdrževanja: Bazeni so izoblikovali paradigmo, da so „bazeni z veliko dela“. Dejansko večina lastnikov bazenov iz steklenih vlaken za skupno vzdrževanje porabi manj kot 30 minut na teden. Površina gel nanosa lupine bazena je neporozna. To zavira rast alg in zmanjšuje količino sanitarnih kemikalij, potrebnih za vzdrževanje bazena.
 • Majhna servisna cena ali skoraj nič: v lupini bazenov iz steklenih vlaken v 99% časa nikoli ne vložimo denarja. Brez vinilne obloge, ki bi jo lahko zamenjali.
 • Neabrazivna površina: površina gel nanosa je gladka na dotik.
 • Elegantne oblike: Večina modelov bazenov iz steklenih vlaken ima sedeže, vsi pa imajo stopnice vgrajene v lupino bazena.
 • Izdelano v nadzorovanem okolju: Bazeni so zgrajeni v nadzorovanem tovarniškem ozračju.
 • Hitra namestitev: Ker so lupine bazenov zgrajene zunaj lokacije, namestitev poteka hitreje, v povprečju 1-3 tedne po dostavi.
 • Odlično se obnese s soljo in elektrolizo.
 • Veliko lažje na nogah: Otroci se lahko ure in ure igrajo v bazenu iz steklenih vlaken, ne da bi jim stopala raztrgala groba površina.
 • Zelena prednost: bazeni iz steklenih vlaken v primerjavi z različnimi drugimi razredi bazenov uporabljajo veliko manj kemičnih izdelkov.
 • odpornost na vplive: ne glede na razmere v tleh je steklena vlakna dovolj prožna, vendar dovolj močna, da se skozi leta spopada s stalnimi vplivi.

 

Slabosti kompozitnih bazenov

 • Omejene oblike in izvedbe bazenov: Ker so kompozitni bazeni izdelani v kalupu, je potrošnik omejen na oblike in velikosti, ki jih ponujajo različni proizvajalci bazenov s PVC oblogo.
 • Ne širši od 370 cm: kompozitni bazeni se dostavljajo po cesti. Omejitve prevoza omejujejo širino lupine bazena iz steklenih vlaken na 370 cm (brez izrednega prevoza).
 • Višji začetni stroški: Kompozitni bazeni imajo višjo začetno investicijo v lupino, a nižjo v gradbena dela. Kumulativno gledano je skupni znesek kvalitetnega kompozitnega bazena vključno z gradbenimi delo lahko višji kot bazeni z vinilnimi oblogami.