Bazenska razsvetljava

Bazenska razsvetljava ali bazenske luči so v bazenu skoraj obvezne, saj ponoči ustvarjajo čarobno vzdušje.

Razsvetljavo v bazenu lahko izvedemo s klasičnimi bazenskimi reflektorji, pri katerih uporabimo 300W reflektorsko žarnico. Ti reflektorji so vgrajeni v bazenske stene, vendar jim je možno žarnice menjati tudi, ko je bazen poln vode.

V zadnjih letih je z vedno večjo skrbnostjo za okolje, željo po daljši življenjski dobi ter manjšimi stroški, postala zelo priljubljena LED tehnologija, ki omogoča veliko število barv iz istega svetlobnega vira. Led žarnice porabijo do desetino manj moči kot standardne, lahko so bele ali spreminjajočih se barv (imenovane RGB). Barve v reflektorjih lahko spreminjamo s stikalom, lahko pa vgradimo daljinski sprejemnik, ki nam omogoča vklop/izklop ter spreminjanje barvnih programov na daljavo.

Poseben izgled imajo mini LED žarnice, ki so precej manjše, a enako zmogljive. Te se vgradijo v skoznike v stene bazena, namesto v reflektorske skodele, torej moramo to načrtovati že v fazi gradnje. Tudi te žarnice so lahko bele ali barvne.

Če pa želimo igro svetlobe popeljati na še višji nivo, pa lahko LED tehnologijo kombiniramo s steklenimi vlakni in jih uporabimo samostojno. 

Ponudbo si lahko ogledate v katalogu ali naročite v spletni trgovini.

Primer bazenskega reflektorja

Primer LED RGB reflektorja

Primer Brio MINI luči