Bazenska avtomatika

Obdelava bazenske vode zahteva visoke standarde, ki jih ročno težko dosegamo. Prav tako iz različnih razlogov vodo redko testiramo in obdelujemo vsak dan. Delo z bazenom in bazensko vodo nam lahko precej olajša bazenska avtomatika - naprave za avtomatsko upravljanje z bazenskimi elementi.

Najpomembnejša je pravilna priprava vode, pri čemer nam olajša delo avtomatski dozirni sistem. Dejavniki, kot so lastnosti polnilne vode, ostanki, ki jih prinašajo plavalci, temperatura vode, sončno sevanje in še veliko več, vplivajo na kakovost bazenske vode in lahko povzročijo neželene učinke. Spremljanje teh dejavnikov in ročno uravnavanje pravilne dezinfekcije je lahko zahtevno, kar nam lahko olajšajo avtomatski dozirni sistemi bazenskih dezinfekcijskih sredstev (pH in klor/aktivni kisik)

To je točno tam, kjer pridejo v poštev dozirni sistemi, ki skupaj z vrsto vrhunskih doziranih izdelkov zagotavljajo neovirano uporabo vašega bazena. Avtomatski dozirni sistemi nenehno in natančno spremljajo dva vsaj pomembna parametra vode, odgovorna za higiensko čisto vodo, pH in dezinfekcijo. Kadar je potrebno, dozirni sistem izračuna zahtevano količino potrebnega doziranja in zanesljivo korigira vrednosti v vašem bazenu.

Avtomatski dozirni sistemi vam omogočajo, da imate več časa, da se sprostite in uživate v svojem bazenu, ki ga vzdržujete.

Elektroliza

Dezinfekcija z elektrolizo temelji na pridobivanju dezinfektorja (klora) iz soli v vodi.

Avtomatska naprava za dezinfekcijo vode z elektrolizo je sestavljena iz kontrolne enote in elektrolizne celice. Sol je v koncentraciji približno 3,2g/L neposredno v bazenu. Za primerjavo je koncentracija soli v morju približno 10-kratna in zaradi tega ni primerna za polnjenje zasebnih bazenov. Proizvodna celica je integrirana v bazenski filtracijski sistem in pretvarja raztopljeno sol v Natrij in aktivni klor s postopkom elektrolize. Aktivni klor pa uničuje bakterije in druge mikroorganizme ter s tem zanesljivo zagotavlja dezinfekcijo vode. Presežki neporabljenega klora se bo po nekaj časa spremeni nazaj v sol in je posledično vsebnost klora v takih bazenih minimalna.  Elektrolizne sisteme odsvetujemo v notranjih bazenih, vsi kovinski deli v bazenu pa morajo biti iz nerjavečega jekla A4 (AISI316).
 
Bazenska voda z dodatkom posebne bazenske soli, je prijetnejša, mehkejša, nežna na koži in ne povzroča draženja oči. Zaradi majhne koncentracije čistega NaCL voda nima okusa po soli, vendar nam tak sistem zagotavlja stalno dezinficirano in kristalno čisto vodo.

Na izbiro nudimo enega izmed najboljših sistemov na trgu Hayward Aquarite, ki izhaja v dveh različicah: Aqutarite Lite (LT) in Aquarite Plus (+).

Elektroliza brez pH in Rx

Multifunkcijski elektrolizni sistem AQUARITE (LT) omogoča: 

- proizvodnjo klora na podlagi ročne nastavitve
- nadgradnjo s pH modulom za reguliranje pH vrednosti in doziranje;
- nadgradnjo z redox (Rx) modulon za reguliranje redox vrednosti in uravnavanje vrednosti proizvedenega klora
Potrebna količina soli za elektrolizni sistem je 3,2kg na 1m3 vode.

Hayward Aquarite lite - dezinfekcija vode z elektrolizo

Elektroliza s pH in Rx

Multifunkcijski elektrolizni sistem AQUARITE (+) omogoča: 

- proizvodnjo klora na podlagi ročne nastavitve
- vključen pH modul za reguliranje pH vrednosti in doziranje;
- nadgradnjo z redox (Rx) modulom za reguliranje redox vrednosti in uravnavanje vrednosti proizvedenega klora
- nadgradnjo z WiFi upravljanjem s pomočjo aplikacije Hayward Poolcomm app
- nadgradnjo s snemljivim zaslonom na 15m kablu
Kot multifunkcijska naprava ima možnosti upravljanja do 7 različnih naprav kot so: filtracija, ogrevanje, razsvetljava,…
Potrebna količina soli za elektrolizni sistem je 3,2kg na 1m3 vode.

hayward aquarite + sv

Avtomatsko merjenje in doziranje (klor ali aktivni kisik)

Primerna naprava za vsak okus. Avtomatska oprema nemškega proizvajalca Bayrol ponuja veliko več kot običajna oprema za merjenje, nadzor in doziranje. Zagotavlja široko paleto možnosti, veliko funkcij in je pravi sistem za upravljanje bazenov.

Nekateri sistemi so se osredotočajo le na doziranje, nasprotno pa Bayrol poudarja merjenje, nadzor in doziranje - tudi na daljavo. Kot del funkcionalnega razreda ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Kateri dozirni sistem je najbolj primeren za vaš bazen in vaše zahteve je mogoče enostavno določiti na podlagi podrobnih informacij o izdelkih v katalogu: 

Bayrol Pool Relax

AVTOMATSKI DEZINFEKCIJSKI SISTEM POOL RELAX KLOR Mark III
Pool Relax je avtomatski dozirni sistem za vzdrževanje pH vrednosti in doziranje tekočega pH minus ter tekočega klora ali aktivnega
kisika. Pool Relax je osnovni sistem, ki vsebuje vse potrebne dele za merjenje in doziranje, tudi merilne sonde in dozirne črpalke.

Bayrol Pool Manager

 
Pool Manager je naprednejši sistem kot Pool Relax. Ta sistem omogoča še krmiljenje filtrske črpalke, krmiljenje črpalke za flokulant, vklop/izklop vodnih atrakcij, krmiljenje ogrevanja bazenske vode s toplotnim izmenjevalcem ali solarnimi kolektorji. Pool Manager lahko priklopimo na internet in z njim upravljate bazensko opremo preko osebnega računalnika, tablice ali pametnega telefona.

 

Bayrol Analyt 3 Hotel

Bayrol - Analyt Dosing Systems - www.smartpoolservices.co.uk

Sistem ANALYT3 HOTEL je najnaprednejši sistem med vsemi in omogoča vzdrževanje bazenske vode po
DIN standardih. Poleg vseh funkcij Pool Managerja omogoča merjenje še več parametrov (redox,
prosti klor, temperatura, beleži dnevnik meritev,..) in je primeren za vse javne objekte. Je edini sistem, ki zadostuje zahtevam za dezinfekcijo javnih bazenov.

Avtomatsko filtriranje

Filtriranje bazena poteka skozi filtrirno posodo, ki ima običajno večsmerni ventil za upravljanje. S tem 6-potnim ali 6-smernim ventilom preusmerjamo vodo v 6 različnih smeri. Ventil omogoča 6 različnih funkcij filtracije: filtriranje, obtok, povratno izpiranje, izpiranje cevi, zimovanje/zaprto in praznjenje. Filterski medij (AFM, pesek) lahko med drugim tudi operemo (povratno izpiranje). To lahko tedensko izvajamo ročno po določenem postopku, lahko pa to namesto nas upravlja avtomatika, tako imenovani Avtomatski 6-potni ventil: Eurotronic

 

 

 

Avtomatsko dopolnjevanje vode

Nivo vode v bazenu stalno niha, predvsem pada iz različnih razlogov: hlapenje, kopalci, pranje filtra, sesanje, čiščenje, puščanje,... Namesto dolivanja vode v bazen s cevjo, lahko v strojnici uredimo mehansko in avtomatsko dopolnjevanje.

Mehansko dopolnjevanje s plovcem v skimerju meri nivo in odpira/zapira ventil na dovodni cevi. Avtomatsko dopolnjevanje pa v skimerju ali kompenzaciji z električnimi senzorji tipa nivo vode. Ko je ta nivo pod najnižjim tipalom, sproži signal in elektronika odpre elektromagnetni ventil na dovodni cevi.

 

Mehansko dopolnjevanje vode

Avtomatsko dopolnjevanje vode