Suhe Savne

Savna je oblika potilne kopeli, kjer telo izmenično pregrevamo z vročim zrakom in ga nato ohlajamo na hladnem zraku ali v hladni kopeli. Savne so namenjene sproščanju, zato si moramo vzeti čas in se posvetiti samemu sebi. So odličen način čiščenja ter pomlajevanja telesa in duha. So oaza miru, v kateri si naberemo novih moči. 

Blagodejni učinki na zdravje

Po dolgem in napornem dnevu obisk savne sprosti in očisti telo ter krepi imunski sistem. Vročina telo pregreje, razširi pore v koži in pospeši izločanje strupenih in odpadnih snovi. Izboljšajo se presnova, spanec in razpoloženje, koža se očisti, postane nežna in gladka, zmanjšata se napetost in stres. Poveča se odpornost na prehladna in virusna obolenja. Po savnanju se bomo počutili prerojeni in polni življenjske energije. 

Vrste suhih savn

V grobem delimo suhe savne na:

  • finsko savno,
  • bio ali bio zeliščno savno,
  • solno savno,
  • bioenergetsko savno,
  • Maa savno (v zemlji).

Vse navedene suhe savne, razen slednje, so izvedene prostoru brez vlage in vodnih virov. Zato so primerne tudi za domačo uporabo ali izvedbo v gradbeno končanih prostorih. Vse suhe savne, razen IR kabine, zasledujejo isti princip ogrevanja telesa v ogrevanem suhem prostoru. Finske so se dodobra uveljavile med poznavalci savnanja, bio zelišče postajajo vse bolj zaželene pri respiratornih težavah. Solne savne ali solne sobe so priporočljive za izboljšanje fizičnega počutja, saj ogrevana himalajska sol oddaja pozitivne ione... Možnosti savnanja doma so številne in nam omogočajo, da na različne načine pozitivno vplivamo na svoje počitje in zdravje. Širok spekter savn omogoča vsakemu posamezniku prilagojen način sprostitve ter krepitve duha in telesa. 

Finske savne

Za suhe savne in kopeli je značilna relativno nizka vlažnost zraka do največ 70%, temperature pa se gibljejo od nižjih 50 do zelo visokih 120°C. Finska savna je odličen način čiščenja in pomlajevanja telesa in duha. Zanje je značilna temperatura med 80 °C in 110 °C ter 5% do 10% relativne zračne vlažnosti.

Peč finske savne segreva kamenje, ki ga polivamo z vodo, kateri lahko dodamo eterična olja, in tako sprostimo vroči val pare. Vroča para, ki nas oblije, je odličen način čiščenja in pomlajevanja telesa in duha. V finski savni se močno potimo in tako spodbujamo krvni obtok ter krepimo ožilje. Poleg tega se pospešita presnova in izločanje znoja. V času prehladnih obolenj pa finska savna zmanjšuje možnost okužb, saj aktivira obrambne sisteme organizma.

Kaj potrebujemo za finsko savno doma?

Za postavitev suhe savne potrebujemo primeren gradbeno zaključen prostor, kamor jo bomo postavili. Do mesta mora biti speljana elektrika (v večini primerov 380V). Priporočljivo je, da je v prostoru po tleh keramika ali podobna talna obloga, ki omogoča enostavno pomivanje tal in je odporna na višje temperature ter vlažnosti.

Savne so pogosto vključene v kopalnice, kletnega prostora ali drugo v hiši/stanovanju. Lahko pa jo postavimo tudi zunaj na dvorišču ali terasi pri čemer jo moramo zaščititi pred vremenskimi vplivi.

Vzdrževanje suhih savn

Suhe savne potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Glede na pogostost uporabe, klopi in naslone tedensko ali mesečno obrišemo z vlažno krpo. Prav tako z vodo pomijemo keramiko na tleh.

Enkrat letno je priporočljivo klopi očistiti s čistilom za suhe savne in namazati s parafinskim oljem in preložiti kamenje v peči, saj tako zagotovimo optimalno delovanje in dolgo obstojnost materialov.

Butične finske savne Remax - izdelane po vašem okusu

Kadar je vaš prostor omejen, vam v Remaxu priporočamo, da izberete montažo savne izdelane po meri. Takšna savna je narejena na podlagi meritev vašega prostora in vaših želja ter omogoča ekstravagantne oblike/zasnove, vgradnjo prestižnih vrst savna lesa, nadstandardno opremo, LED in fiber razsvetljavo, zvočno in kromoterapijo, daljinsko upravljanje, ozvočenje in še veliko več.

   

Savna narejena po meri omogoča tudi kombinacije različnih tipov savn v eni: kombinirane finske in IR savne, bio-zeliščne in solne savne,... Savne izdelane po meri izdelujemo tudi za javno uporabo, kot so wellness centri, zdravilišča, terme, domovi za seniorje idr.

V galeriji lahko vidite le nekaj primerov v živo, precej več jih je namenjenih povsem zasebni uporabi. Za svetovanje in predstavitev vseh možnosti vas vabimo na posvet v prodajni salon Remax, kjer lahko vidite posamezne vrste lesa in opreme v živo.

 

V obratovalnem času smo dosegljivi na telefonu 02/300 00 78 ali [email protected].

Pošljete lahko tudi spletno povpraševanje TUKAJ.