Remax_splet_bio-savne_4

Deležni boste udobja in ugodja

Prednosti bio zeliščne savne

Bio zeliščna savna velja za bolj blago obliko finske savne s temperaturami od 45°C do 55°C ter večjo zračno vlažnostjo do 60%. Za to se v savni uporablja drugačna grelna peč kot pri finski savni. Gre za grelno peč, ki je obložena s kamenjem in ima vključen uparjalnik, kateri proizvaja paro (vlago) v savni.

Filozofija bio savne je povezana z biološkim ugodjem človeškega telesa - stanjem, v katerem se telo počuti udobno, hkrati pa se zaradi zmernih temperatur poveča delovanje žlez, ki vplivajo na znojenje in s tem izločanje strupenih snovi. V bio savni se mišice in vezna tkiva telesa sorazmerno enakomerno raztezajo in pregrevajo v primerjavi s klasično finsko savno, kjer je organizem podvržen večjim temperaturnim šokom, kar pa seveda ni slabo. V bio savni bomo torej deležni udobja in ugodja, v katerem bo uživalo celotno telo, tako dihalni in srčnožilni sistem, kot tudi mišice in vezivna tkiva. Dišave in arome v bio savni lahko zamenjujete po želji in si tako vsakič pričarate drugačno izkušnjo. 

 

Izdelujemo bio savne po meri, kar pomeni, da vam lahko v savno vgradimo bogato opremo, ki bo vašo savno naredilo drugačno, izkušnjo pa pripeljalo na višji nivo. Seveda pa ponujamo opremo tudi za lastno gradnjo in izdelavo. S povpraševanjem po opremi za savne se obrnite na 02/300 00 70 ali [email protected], seveda pa lahko pošljete Spletno povpraševanje.

Na tej povezavi lahko preverite izbiro dodatne opreme, v spodnji galeriji pa si oglejte par bio savn, izdelanih po meri.