Bio zeliščna savna Remax bazeni & wellness

Suhe Savne

Savna je oblika potilne kopeli, kjer telo izmenično pregrevamo z vročim zrakom in ga nato ohlajamo na hladnem zraku ali v hladni kopeli. Savne so namenjene sproščanju, zato si moramo vzeti čas in se posvetiti samemu sebi. So odličen način čiščenja ter pomlajevanja telesa in duha. So oaza miru, v kateri si naberemo novih moči. 

Blagodejni učinki na zdravje

Po dolgem in napornem dnevu obisk savne sprosti in očisti telo ter krepi imunski sistem. Vročina telo pregreje, razširi pore v koži in pospeši izločanje strupenih in odpadnih snovi. Izboljšajo se presnova, spanec in razpoloženje, koža se očisti, postane nežna in gladka, zmanjšata se napetost in stres. Poveča se odpornost na prehladna in virusna obolenja. Po savnanju se bomo počutili prerojeni in polni življenjske energije. 

Vrste suhih savn

V grobem delimo suhe savne na:

  • finsko savno,
  • bio ali bio zeliščno savno,
  • solno savno,
  • bioenergetsko savno,
  • Maa savno (v zemlji).

Vse navedene suhe savne, razen slednje, so izvedene prostoru brez vlage in vodnih virov. Zato so primerne tudi za domačo uporabo ali izvedbo v gradbeno končanih prostorih. Vse suhe savne, razen IR kabine, zasledujejo isti princip ogrevanja telesa v ogrevanem suhem prostoru. Finske so se dodobra uveljavile med poznavalci savnanja, bio zelišče postajajo vse bolj zaželene pri respiratornih težavah. Solne savne ali solne sobe so priporočljive za izboljšanje fizičnega počutja, saj ogrevana himalajska sol oddaja pozitivne ione...

Možnosti savnanja doma so številne in nam omogočajo, da na različne načine pozitivno vplivamo na svoje počitje in zdravje. Širok spekter savn omogoča vsakemu posamezniku prilagojen način sprostitve ter krepitve duha in telesa. 

Bio zeliščne savne

Za suhe savne in kopeli je značilna relativno nizka vlažnost zraka do največ 70%, temperature pa se gibljejo od nižjih 50 do zelo visokih 120°C. Bio zeliščna savna velja za bolj blago obliko finske savne s temperaturami od 45°C do 55°C ter večjo zračno vlažnostjo do 60%.

Filozofija bio savne je povezana z biološkim ugodjem človeškega telesa - stanjem, v katerem se telo počuti udobno. Hkrati pa se zaradi zmernih temperatur poveča delovanje žlez, ki vplivajo na znojenje in s tem izločanje strupenih snovi. V bio savni se mišice in vezna tkiva telesa sorazmerno enakomerno raztezajo in pregrevajo v primerjavi s klasično finsko savno, kjer je organizem podvržen večjim temperaturnim šokom, kar pa seveda ni slabo. V bio savni bomo torej deležni udobja in ugodja, v katerem bo uživalo celotno telo, tako respiratorni in srčno-žilni sistem, kot tudi mišice in vezivna tkiva. Dišave, zelišča in arome v bio savni poudarijo ugodje, predvsem na respiratorni sistem in kožo. Zelišča lahko zamenjujete po želji in si tako vsakič pričarate drugačno izkušnjo, ciljate lahko na različne zdravilne učinke. 

Da dosežemo ta blagodejni učinek, se v savni uporablja drugačna grelna peč kot pri finski savni. Gre za kombinirano električno grelno peč, ki je obložena s kamenjem in ima vgrajen uparjalnik vode, kateri proizvaja paro (vlago) v savni. Temperatura in vlaga se spremljata s senzorji in ustrezno korigirata.

Kaj potrebujemo za bio-zeliščno savno doma?

Za postavitev suhe savne potrebujemo primeren gradbeno zaključen prostor, kamor jo bomo postavili. Do mesta mora biti speljana elektrika (v večini primerov 380V). Priporočljivo je, da je v prostoru po tleh keramika ali podobna talna obloga, ki omogoča enostavno pomivanje tal in je odporna na višje temperature ter vlažnosti.

Savne so pogosto vključene v kopalnice, kletnega prostora ali drugo v hiši/stanovanju. Lahko pa jo postavimo tudi zunaj na dvorišču ali terasi pri čemer jo moramo zaščititi pred vremenskimi vplivi. Ker bio zeliščne savne izdelujemo po meri, vam lahko v savno vgradimo bogato opremo, ki bo vašo savno naredilo drugačno, izkušnjo pa pripeljalo na višji nivo.

Vzdrževanje suhih savn

Suhe savne potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Glede na pogostost uporabe, klopi in naslone tedensko ali mesečno obrišemo z vlažno krpo. Prav tako z vodo pomijemo keramiko na tleh.

Enkrat letno je priporočljivo klopi očistiti s čistilom za suhe savne in namazati s parafinskim oljem in preložiti kamenje v peči, saj tako zagotovimo optimalno delovanje in dolgo obstojnost materialov.

Butične bio zeliščne savne Remax - izdelane po vašem okusu

Kadar je vaš prostor omejen, vam v Remaxu priporočamo, da izberete montažo savne izdelane po meri. Takšna savna je narejena na podlagi meritev vašega prostora in vaših želja ter omogoča ekstravagantne oblike/zasnove, vgradnjo prestižnih vrst savna lesa, nadstandardno opremo, LED in fiber razsvetljavo, zvočno in kromoterapijo, daljinsko upravljanje, ozvočenje in še veliko več.

   

Savna narejena po meri omogoča tudi kombinacije različnih tipov savn v eni: kombinirane finske in IR savne, bio-zeliščne in solne savne,... Savne izdelane po meri izdelujemo tudi za javno uporabo, kot so wellness centri, zdravilišča, terme, domovi za seniorje idr.

V galeriji lahko vidite le nekaj primerov v živo, precej več jih je namenjenih povsem zasebni uporabi. Za svetovanje in predstavitev vseh možnosti vas vabimo na posvet v prodajni salon Remax, kjer lahko vidite posamezne vrste lesa in opreme v živo.

 

V obratovalnem času smo dosegljivi na telefonu 02/300 00 78 ali [email protected].

Pošljete lahko tudi spletno povpraševanje TUKAJ.