Finske savne po meri Remax

Savna je oaza miru in sprostitve

Savna je oblika potilne kopeli, kjer telo izmenično pregrevamo z vročim zrakom ali vodno paro ter ga nato ohlajamo na hladnem zraku ali v hladni vodi. Savne ter parne kopeli so namenjene sproščanju, zato si moramo zanje vzeti čas in se posvetiti samemu sebi. Savne so oaza miru, kjer si naberemo moči za nove izzive.

Blagodejni učinki na zdravje

Po dolgem in napornem dnevu nas obisk savne sprosti in očisti naše telo ter okrepi imunski sistem. Vročina namreč telo pregreje, razširi pore v koži in pospeši delovanje ledvic, ki iz telesa izločajo strupene ter odpadne snovi. Izboljšajo se presnova, spanec in razpoloženje, očisti se koža – postane nežna in gladka, zmanjšata pa se tudi napetost ter stres, poveča pa se odpornost na prehladna ter virusna obolenja. Zagotavljamo vam, da se boste po savnanju počutili prerojeni in polni energije!

Različne vrste in neskončne možnosti!

Možnosti savnanja so, kot vidite, skoraj neskončne in nam omogočajo, da na različne načine pozitivno vplivamo na svoje zdravje. Širok spekter savn omogoča vsakemu posamezniku prilagojen način sprostitve ter krepitev duha in telesa.
Savne delimo na:

Finske savne

Finske savne so suhe savne brez pare, kjer temperatura dosega 80-110°C pri 5-10% relativni vlažnosti.

Bio in zeliščne savne

Bio savna velja za bolj blago obliko finske savne z nižjimi temperaturami, v katerih se uporabljajo eterične dišave in zelišča.

Infrardeče savne

Infrardeče savne imenujemo tudi infrardeče kabine, kjer telo ogrevajo različni grelni elementi. IR ogrevanje ima številne prednosti za telo.

Turške savne

Turške savne so parne kopeli, ki jih delimo na klasične parne kopeli, hamam, solne parne kopeli in blatne parne kopeli.