Vodne fontane se pojavljajo na vedno več mestih v našem vsakdanu. Vidimo jih lahko na krožiščih, pred javnimi in poslovnimi stavbami, v parkih, zabaviščih, v nakupovalnih središčih, restavracijah in gostiščih ter nenazadnje v naših domovih.

Lahko bi se vprašali kako to? In odgovor je preprost. Ljudje imamo radi vodo v svoji bližini, pogled na njo, njen zvok in občutek nas pomirja in privlači. Če pa še vključimo igro svetlobe, pa lahko fontane postanejo pravi spektakel.

Primer delovanja fontane si lahko ogledate TUKAJ.

Voda nas sprošča

Voda prinaša v naše okolje posebno vzdušje. Vodne površine delujejo na nas pomirjajoče in sprostilno, kljub temu pa poživijo okolico. Gibajoča voda ima s spreminjanjem svojih oblik ravno tako pomirjujoč učinek na opazovalce. Celoten občutek pa voda prinaša v naše okolje posebno vzdušje. Vodne površine delujejo na nas pomirjajoče in sprostilno, kljub temu pa poživijo okolico. Gibajoča voda ima s spreminjanjem svojih oblik ravno tako pomirjujoč učinek na opazovalce. Žuborenje vode pa še dodatno ojača sproščujoč občutek.

Gradnja fontane je individualen projekt, ki zahteva specifična znanja, zato strankam priporočamo, kontaktirajte nas na [email protected] ali 02/300 00 70 ali pošljite povpraševanje.