Objavil(-a) remax / Uncategorized / 0 Komentarjev

Povečanje ugodja v lastnem bazenu.

Bazen velja za pravi sprostitveni kotiček, ki nudi zavetje ob vročih poletnih dneh. Je prostor, kjer si naberemo moči in se pripravimo na izzive, ki nam jih prinaša nov dan. Kot vemo, obstaja več vrst in velikosti bazenov, prav tako pa obstajajo številni načini, kako si udobje lastnega bazena na domačem vrtu dodatno povečati. Tokrat bomo govorili o produktih, zaradi katerih bo vaše doživetje bazena lepše, boljše in zagotovo nepozabno.

Razsvetljava

Bazenska razsvetljava je eleganten dodatek bazenu, ki bo pričaral prav posebno, čarobno vzdušje na vašem vrtu. Tako se ne boste več kopali samo čez dan, ampak bo bazen postal priljubljeno zatočišče tudi v večernih in nočnih urah, saj bo bolj funkcionalen, obenem pa prava paša za oči. Podvodne luči so praviloma nizkonapetostne in zato ne predstavljajo nevarnosti za kopalce tudi v primeru, da pride do vdora vode v luči. Te se med seboj sicer razlikujejo glede na jakost, kot osvetlitve, barvo svetlobe in velikost. V zadnjem času so zelo priljubljene spreminjajoče barve luči – avtomatske ali z ročnim prestavljanjem.

Obstaja seveda več različnih možnosti razsvetljave bazena. Omislite si lahko podvodne reflektorje, ki ponujajo celotno mavrico – možna je tudi izvedba v halogenski obliki. Daleč najboljša je seveda razsvetljava, za katero poskrbite že ob gradnji bazena. To pomeni, da jo lahko vgradite v stene in tla bazena in deluje zelo profesionalno ter nemoteče. Kot luči lahko uporabite tudi solarne, ki se polnijo s pomočjo sončne energije. Obstajajo pa še luči v obliki baterij, ki se nahajajo v vodoodpornem ohišju in jih položite na dno bazena – te so bolj primerne za montažne bazene. Našo ponudbo razsvetljave bazena lahko preverite tudi TUKAJ.

 

Masaža

Si lahko predstavljate boljšo sprostitev po napornem dnevu v službi? Izbira masažnih naprav je zelo velika. Če se odločite za masažne šobe, ki so načeloma najpogostejše, delujejo tako, da brizgajo veliko količino vode in/ali zraka v bazen. Vgradijo se lahko v stene ali tla bazena, njihovo število in pozicija pa sta odvisna od želj lastnikov. V naši ponudbi imamo še biserne kopeli ter fontane, ki so prav tako zelo priljubljene.  

Protitok

Za protitočne naprave se odločajo predvsem lastniki manjših bazenov. Družinski bazeni običajno namreč ne dopuščajo daljši plavalnih podvigov. Z vgradnjo protitočne naprave pa je plavanje mogoče v še tako majhnem bazenu. Tako boste lahko plavali proti močnemu toku, brez, da bi se dejansko premaknili. Naprava namreč deluje tako, da proti plavalcu potiska velike količine. Namesti se lahko v vse vrste bazenov, tudi na že obstoječe, če pa je malo boljša pa omogoča tudi regulacijo moči, usmerjanje curka vode v vse smeri ter širino curka.

Ostale vodne atrakcije

Med bolj priljubljene vodne atrakcije v domačem bazenu spadaj tudi fontane, gejzirji in vodni slapovi, ki ne delujejo samo kot dekorativni dodatek temveč tudi kot masažni pripomoček. Vedno pa se lahko odločite še za skakalno desko, tobogan, lestev, …

Možnosti je ogromno, samo izbrati in odločiti se je potrebno za eno. Izberete jo lahko tudi v naši spletni trgovini.