Objavil(-a) remax / Uncategorized / 0 Komentarjev

Sproščeno v hladnejši del leta

Poletja je nepreklicno konec, čemur prikimavajo nižje temperature, vse bolj nestanovitno vreme in krajši dnevi. A to ne pomeni, da se s poletjem poslavlja tudi razvajanje. Z umirjanjem narave nam ostane več časa zase. Plavalne podvige na vrtu bo zamenjalo preživljanje časa v wellnessih.

Za takšno sprostitev doma ni potrebno zapuščati. Wellness v varnem zavetju doma namreč postaja vse bolj priljubljena in pogosta oblika sprostitve. Prihranili bomo dragoceni čas, zagotovili si bomo popolno intimnost v domačem kotičku, kamor se lahko zatečemo prav vsak dan.

Stranke se v okviru wellness programa najpogosteje odločijo za whirpool. Prepričani smo, da ste že slišali zanje. Gre pravzaprav za masažne bazene, ki že dolgo ne predstavljajo več samo žuboreče vode z mehurčki, ampak predstavljajo način sprostitve. Običajno so to manjši bazeni z ogrevano vodo, njihova posebnost pa je kombinacija vodne in zračne masaže. Medtem ko smo udobno nameščeni na ergonomsko oblikovanih sediščih oziroma ležiščih, curke z različno močjo in obliko usmerimo na določene dele telesa. Kombinacija vodnih tokov in zračnih mehurčkov sprosti telo ter mišice, kar odlično vpliva na naše počutje, prav tako ima številne pozitivne učinke na zdravje. Občutek telesne mase se v vodi zmanjša za približno 90 %, kar povzroči občutek breztežnosti in zmanjša obremenitev sklepov, telo pa se lahko povsem sprosti. Idealna temperatura vode za razvajanje v masažnem bazenu je 37 stopinj Celzija, sicer pa je najvišja temperatura vode, ki jo lahko nastavite, 42 stopinj Celzija.

Masažni bazeni se med seboj razlikujejo po obliki, velikosti, številu masažnih šob, funkcionalnostih … Delimo jih na vgradne in prostostoječe. Njihova postavitev je enostavna, pri prostostoječih pa tudi gradbeno dovoljenje ni potrebno. Še več, po želji jih lahko prestavljamo na poljubne lokacije. Sicer pa ga, ne glede na to, kje je postavljen, lahko uporabljamo vso leto. Enostavno pa je tudi njihovo vzdrževanje. Svežo, čisto in kakovostno vodo boste najlažje ohranjali s pomočjo sredstev za dezinfekcijo in rednim vzdrževanjem filtra. Vodo je potrebno zamenjati največ štirikrat letno, odvisno od uporabe in načina vzdrževanja. Pozorni moramo biti tudi na to, da zunanji masažni bazen redno pokrivamo s pokrivalom, saj s tem preprečimo nabiranje listja in ostalih nečistoč v vodi, zadržujemo pa tudi toploto vode in preprečujemo izhlapevanje.

Preden se odločite za lasten wellness center ali pa samo masažni bazen priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom, s katerim boste našli najboljšo rešitev za vaše želje!