Objavil(-a) Jaka Cebe / NoviceUncategorized / 0 Komentarjev

Svetovni dan voda

22. marec je od leta 1992 bolj poznan kot

Svetovni dan voda,

torej dan, namenjen opozarjanju širše svetovne javnosti na omejenost in ogroženost naravnih vodnih virov.

V podjetju Remax se ravno zaradi ukvarjanja s panogo bazenske tehnike še toliko bolj zavedamo pomembnosti ekološke osveščenosti in varčevanja z vodo, zato omogočamo svojim strankam, da tudi sami prisostvujejo k skrbi za naravo in vodo na sledeče načine:

 1. Pokrivanje bazena:
  S pokrivanjem bazena občutno zmanjšate izhlapevanje vode in vnos umazanije, ki bi zahteval dodatno porabo sveže vode. Nudimo različna solarna in zaščitna pregrinjala ter rolete.
 2. Kvalitetna filtracija:
  Z uporabo kvalitetne filtracijske tehnologije in kvalitetnega filtrirnega medija lahko precej prihranimo. Z večjim filtrom in frekvenčno upravljano črpalko zmanjšamo porabo energije in porabo vode pri prečiščevanju vode. Najboljšo filtracijsko tehnologijo si lahko ogledate tukaj.
 3. Aktivni filtrirni medij (AFM)
  Z uporabo aktivnega filtrirnega medija (AFM) namesto kvarčnega peska ali podobno, lahko zmanjšamo porabo pri izpiranju filtra kar za polovico! Ob uporabi tega medija prihranimo tudi pri porabi dezinfekcijskih sredstev v bazenu, saj je učinek filtracije učinkovitejši, življenjska doba pa kar dvakrat daljša. Več o AFM lahko preberete tukaj.
 4. Kvalitetna dezinfekcijska sredstva
  Nenazadnje pa so pomembna tudi kvalitetna čistilna in dezinfekcijska sredstva. Pogoj za kristalno čisto vodo je redno uravnavanje pH vrednosti, saj se ob reševanju težav z vodo potroši še več dezinfekcijskih sredstev, te izpuščamo v naravo ter porabimo še več sveže vode. Predlagamo nemško znamko Bayrol.

 

Za več informacij smo Vam vedno na voljo na elektronski pošti [email protected] ali na telefonski številki 02 / 300 00 78.

Ob vsem tem pa si je pomembno zapomniti, da je voda vir življenja in da moramo zanjo skrbeti prav vsak dan, ne samo en dan v letu. Zato poskrbimo za vodo, saj voda skrbi za nas.

Čista voda – za boljši jutri.