Objavil(-a) remax / Uncategorized / 0 Komentarjev

Alge v bazenu in kako se jih znebiti!

Alge v vodi so nočna mora vsakega lastnika bazena. Se še spomnite, kako je završalo lansko leto, ko se je voda v enem izmed bazenov na Olimpijskih igrah obarvala popolnoma zeleno za povrh pa oddajala še čuden vonj? Razlog za to so bile alge, ki lahko nastanejo iz večih razlogov. V nadaljevanju vam bomo predstavili najpogostejše in skupaj poiskali rešitve, kako se jih znebiti oziroma preprečiti njihov nastanek že v začetku.

V poletnih mesecih, ko se temperature dvignejo, posledično pa se segreje tudi voda v bazenih (nad 28° Celzija), so možnosti razvoja alg večje. Krivdo, da stene in tla bazena postanejo zelena oziroma sluzasta, lahko iščemo tudi v nepravilni pH vrednosti vode in količini dezinfekcijskega sredstva. Na razvoj alg lahko vpliva preveliko število kopalcev, padavine in še bi lahko naštevali. Dodatne razloge, zakaj nastanejo alge pa najdete tudi v TEM VIDEU. 

Kako ugotoviti, da se v bazen naseljujejo alge?

Prvi znak, ki kaže na to so zagotovo spolzke stene. Četudi v tem koraku alg fizično še ne opazite je pomembno, da takoj ukrepate, saj se boste tako izognili številnim nevšečnostim. Kako ravnati?

1. KORAK: Preverite pH vrednost vode in poskrbite, da bo uravnana na 7,0 – 7,4 ppm. 
2. KORAK: Izvedite šok klor. Po tem kopanje ni dovoljeno vsaj 12 ur, prav toliko časa naj deluje tudi filtrska črpalka. Če je bazen notranji potem poskrbite za prezračevanje prostora, najbolje pa je, da to naredite zvečer. 
3. KORAK: Bazen temeljito posesajte z avtomatskim ter ročnim sesalcem, s ščetko pa dodatno očistite alge s sten in dna.
4. KORAK: Preverite delovanje filtra in ga operite, da z njega odstranite vso nečistočo. Navodila, kako ravnati s 6 potnim ventilom pa najdete TUKAJ! 

Vse proizvode za izvedbo zgornjih korakov najdete tudi v naši spletni trgovini Vsezabazen.si. 

Vsekakor pa je priporočljivo, da v tem primeru kontaktirate strokovnjake, ki bodo odreagirali pravočasno in pravilno in zagotovili kakovostno vodo. Pišite nam na [email protected] ali pokličite na 02 300 00 70!